26. helmikuuta 2010

Manteli(likööri)-suklaakakku

Anzkun kauha on tasan tänään kajautellut vuoden verran ohjeita jakoon! Vuosi on mennyt nopsaan kokkailun merkeissä ja paljon uutta on opittu. Kävijälaskuri raksuttaa mukavasti eteenpäin ja kokkailuinto on taas huipussaan tämän italia-teeman myötä. Synttäreiden kunniaksi tarjolla tänään Manteli-suklaakakkua! Ohje on otettu Leivontaherkut-kansiosta.



3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(0,25 tl suolaa - mikäli käytät suolatonta voita)
1,25 dl kaakaojauhetta
125 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa
2 rkl mantelilikööriä (laitoin 2 tl manteliaromia)

täyte:
150 g mantelimassaa
100 g sulatettua voita
2 rkl mantelilikööriä (en laittanut)

pinnalle:
mantelilastuja

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kananmunat
3. Kaada maito vaahtoon. Lisää joukkoon jauhoseos ja likööri ja sekoita tasaiseksi
4. Valmista täyte: raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste, voi ja likööri tasaiseksi. (Tämä ei ollut mikään helppo homma! Eivät vaan millään meinanneet sekoittua! Tarvittiin paljon lihasta ja katkennut vispilä... Ehkä tämäkin olisi pitänyt tehdä sähköisesti!)
5. Voitele ja jauhota noin 1,5 litran vuoka ja kaada puolet taikinasta vuokaan. Levitä päälle täyte ja kaada sen päälle loput taikinasta. Koristele pinta mantelilastuilla
6. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 45 minuuttia (meidän uunilla viitisen minuuttia pidempään olisi ollut paikallaan!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti