15. helmikuuta 2010

LaskiaispitkoOnhan sitä täälläkin tehty laskiaisen kunniaksi pullaa! Pirkan ideoimana tein minäkin nyt elämäni ensimmäisen pullapitkon. Kovinkaan kaunis ei tuosta yrityksestä tullut, mutta hyvältä se maistui!

No sittenpä päästäänkin tähän ikuisuuskysymykseen että mitä aidossa laskiaispullassa pitää olla välissä? Wikipedian mukaan täytteenä voi olla vaihtoehtoisesti mantelimassaa tai hilloa kermavaahdon kaverina. Meillä on perinteisesti syöty hillollisia laskiaispullia. Muistan kun jossain joskus lapsena sain maistaa mantelimassalla täytettyä laskiaispullaa ja ihastuin siihen kovasti. Äiti ei semmoista halunnut tehdä (no, ei sitten!!). Kumma kyllä miten ne lapsuuden kodin perinteet vaan siirtyvät, en oo itekkä kertaakaan mantelimassalla pulliani täyttänyt! (Jospa sitä ens vuonna räväyttäisi...) Pirkan ohjeen mukaisesti olisin tehnyt pitkoon hieman mantelista säväystä laittamalla päälle mantelilastuja ja kermavaahdon sekaan mantelijauhetta. No eipä niitä kumpaakaan tietenkään kaapissa ollut vaikka yleensä siellä aina pyörii joku pussin pohja. Hilloista valitsen ehdottomasti vadelman - joka tilanteeseen.

Pullataikinaa en kovinkaan hyvin osaa tehdä, joten en siinä asiassa käy ketään ohjeistamaan. Äiti tekee maailman parasta pullaa Sunnuntai-jauhopussin ohjeella. Mie en onnistu silläkä yhtä hyvin. Mutta kyllä tämä pitko siltikin tuli syötyä! :)

4 kommenttia:

  1. Mahtava laskiaispitko, namskis!!

    VastaaPoista
  2. Tuli melkoisen mahtavan kokoinen, kohosi yllättävän hyvin! :)

    VastaaPoista
  3. huh miten hyvännäköinen pitko! kermavaahdon kaapisin kyllä pois :P tai sitten vain sanoisin sulle että mun pala ilman, kiitos!

    VastaaPoista