23. helmikuuta 2010

Tomaatti-mozzarellapasta

Italianviikkojen kokkailut alkoivat hyvin tyypillisissä eteläitalialaisissa tunnelmissa: tomaattia, basilikaa ja mozzarellaa. Tässä ruuassa yhdistyvät samat maut Pizza Margherita joka on saanut nimensä 1900-luvulla vaikuttaneen Italian kuningatar Margheritan mukaan. Hänen kunniakseen tehtyyn pizzaan laitettiin täytteeksi italian lipun värit - vihreä, valkoinen ja punainen. Tämä ruoka kannattaa tehdä kesällä kun tomaatit ovat kotimaisia, tuoreita ja makeita! Ruuan salaisuus on nimenomaan tomaattikastikkeessa. Chez Jasu on kunnostautunut tomaattikastikkeen teossa, hänen blogistaan kanattaa ideoita siihen käydä katsomassa! Tämä ohje on simppeli ja se on otettu Glorian Ruoka&Viini-lehden numerosta 58 (1/2009).



500 g penne-pastaa
250 g mozzarellajuustoa
1 dl parmesaanijuustoa
basilikaa

kastike:
4 valkosipulin kynttä
0,75 dl oliiviöljyä (en kyllä noin paljoa laittanut)
2 prk (à 400 g) säilöttyjä (kirsikka)tomaatteja
2 rkl hienonnettua oreganoa (laitoin 2 tl kuivattua)
1 tl sokeria (laitoin lisäksi vielä hunajaa)
ripaus suolaa
mustapippuria
(1 dl mustia oliiveja)
(1 tl pieniä kapriksia)

1. Aloita kastikkeen valmistamisesta: kuori valkosipulin kynnet ja kuullota niitä kokonaisia oliiviöljyssä sen aikaa että pinta alkaa hieman ruskistua
2. Lisää pannuun tomaatit liemineen ja mausteet. Anna hautua keskilämmöllä puolisen tuntia. Poista valkosipulit kastikkeesta ja lisää halutessasi oliiveja ja kapriksia
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Hämmentele pari minuuttia.
4. Kuutioi mozzarella ja lisä se kastikkeeseen. Ohje ei kerro mihin parmesaani laitetaan - todennäköisesti ripotellaan pinnalle. Sekoitin senkin kuitenkin kastikkeen joukkoon. Koristele ruoka tuoreella basilikalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti