Kevät on jo pitkällä ja multasormea kutkuttaa. Tomaattien ja chilien taimet ovat jo terhakat ja yrtitkin aluillaan. Pienen hyötypuutarhan perustaminen uudelle pienelle pihalle on käynnissä.
Kesällä kasvatetaan ja talvella syödään, eikös se perinteisesti niin mene! Omasta pienestä juurikassadosta ei kyllä talven varalle säilöttävää riitä, mutta tuoreet porkkanat ovatkin parhaimmillaan suoraan maasta syötynä.Talvella sitten ostetaan kaupasta niiden oikeiden viljelijöiden kasvattamia herkkupaloja.
Viime joulun aikaan porkkanat ja palsternakat pääsivät uuniin parmesaanilla sävytettynä. Kaverina söimme hirvenlihapyöryköitä, piirakoita, kinkkua ja juustoja. (Ohje: Maku 8/2014)
1 kg porkkanoita
500 g palsternakkaa
150 g parmesaania
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
2 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
ripaus mustapippuria
pinnalle:
mantelilastuja
1. Kuori porkkanat ja palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kymmenisen minuuttia ja valuta
2. Raasta parmesaani
3. Levitä voideltuun uunivuokaan juuresviipaleet ja parmesaaniraaste kerroksittain
4. Riko munat kulhoon ja mittaa joukkoon maito ja kerma. Vatkaa hyvin ja sekoita joukkoon mausteet. Kaada munamaito vuokaan
5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä ja laatikko hyytynyt
6. Lisää pinnalle mantelilastut (tai unohda ne kaappiin) ja jatka kypsentämistä kunnes ne ovat saaneet väriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti