27. tammikuuta 2018

Bramble

Drinkkihommat ovat alkaneet minuakin vähitellen kiinnostaa kun olen seurannut murusen askartelua juomasekoitusten parissa. Niinpä eräänä viikonloppuna minäkin otin cocktailkirjan kauniiseen käteeni ja etsiskelin sieltä mukavan ohjeen. Ainekset listalle ja mars Alkoon. Hyllyn ääressä totesin että ei, tätä tuotetta ei meillä täällä ole myynnissä ja jouduin ottamaan googlen avuksi hyllyjen välissä. Ohje löytyi Drinkkiklubi.comista ja uudella ajatuksella valkkasin hyllystä ainekset matkaan.

Harjoittelin tähän saumaan myös sokeriliemen keittämisen, joka olikin aivan yksinkertainen homma. 1 osa vettä ja 1 osa sokeria mitataan kattilaan ja keitellään muutama minuutti. Valmis liemi jäähdytetään ja käytetään juomasekoituksiin. Kokeiltiin myös sokeriliemen pakastamista ja totesimme, että sekin toimii oikein hyvin. Lientä voikin siis keitellä kerralla isomman satsin ja pakastaa pienemmissä erissä myöhempää käyttöä varten.

Drinkki oli oikein toimiva - hapanta ja makeaa! Aivan ohjeen mukaan ei menty, vaan käytimme jäämurskan sijaan ihan vaan jääpaloja. Makuunhan se ei vaikuta, mutta ulkonäöllisesti murska olisi ollut parempi vaihtoehto.3,5 cl giniä
2,5 cl sitruunamehua
1 cl sokerilientä
2 cl vadelmalikööriä (karhunvatukka-)

lasi: old fashioned

1. Mittaa gini, sitruunamehu ja sokeri lasiin
2. Täytä lasi jäämurskalla
3. Valuta vadelmalikööri varovasti päälle
4. Laita halutessasi koristeeksi pari vadelmaa tai karhunvatukkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti