22. tammikuuta 2018

Paahdettu palsternakkasalaatti

Tammikuu on jo pitkällä, mutta kurkataan silti vielä pikkuisen takaisin päin ja jouluun. Jouluna syötiin tänäkin vuonna hyvin! Aattona päästiin herkuttelemaan vanhempieni luo joulupöytään, joka on vakiintunut meille perinteiseksi. Tarjolla oli hirvikastiketta, kermaperunoita, laatikoita, fetasalaattia, sienisalaattia ja tietysti piirakoita, kinkkua ja graavilohta. Jälkiruuaksi tein vaniljapannacottaa ja karpalokiisseliä Ylensyöntiinhän sitä tietysti taas kerran sortui hyvistä aikeista huolimatta.

Joulupäivän perinteenä meillä on lasten kanssa ollut jo pitkään keksit, patonki ja juustot. Ja tietysti piirakat, kinkku ja graavilohi. Tänä jouluna kaipasin pöytään myös jotain tuoretta ja tein (lähinnä aikuisten iloksi) makeankirpsakan salaatin. Salaatti sopi hyvin pöydän muihin herkkuihin ja kevensi edes hieman kokonaisuutta. Joulupäivä vietettiin pyjamatyylillä ja siihen sopi oikein hyvin syömiset joiden ääressä ei tarvitse häärätä koko päivää. Helppoa ja hyvää. (Ohje: K-ruoka 6/2017.)

4 annosta



palsternakat:
600 g palsternakkaa
1,5 rkl rypsiöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

salaattiin:
100 g salaattisekoitusta
125 g sinihomejuustoa

granaattiomenavinegretti:
1 granaattiomena
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

1. Kuori palsternakat ja leikkaa ne pitkiksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa öljy, vaahterasiirappi ja mausteet ja pyörittele palsternakkalohkot seoksessa niin että ne maustuvat kauttaaltaan. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes palsternakat ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä
2. Valmista vinegretti: Halkaise granaattiomena ja kopsuttele siemenet irti kauhalla. Laita siemenet kulhoon ja painele niitä hieman että niistä irtoaa noin 0,5 dl mehua. Sekoita joukkoon muut kastikkeen ainekset
3. Pyörittele vinegretti salaatin joukkoon ja nostele se tarjoiluvadille. Asettele päälle palsternakkalohkot ja paloiksi murennettu sinihomejuusto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti