14. tammikuuta 2018

Persimoniglögi

Jokunen vuosi sitten innostuin joulun alla valmistamaan itse glögejä. Useampi ohje tuli kokeiltua ja suosikiksi valikoitui ensimmäinen vaalea glögikokemus joka sekin valmistettiin omenamehupohjaan.

Tänä vuonna persimoni tuntuu olevan kaikkien huulilla. Parisen vuotta sitten taisin ensimmäisen kerran tuota etelän ihmettä ensimmäisen kerran ostaa. Itse en juurikaan näistä eksoottisista hedelmistä tykkää, mutta esikoinen ihastui persimonin makuun ihan kerta heitolla. Persimonia onkin nyt sen hedelmän sesonkiaikaan meillä syöty ihan urakalla.

Persimonia voi käyttää hyvin monenlaisiin ruokiin. Jokainen ruokaan edes vähän viittaava lehti on tänä syksynä sisältänyt jonkun reseptin jossa persimonia on käytetty. Minä nappasin testattavaksi tämän glögin (Maku 8/2017), joka osoittautui vielä aiempaa omenaista täydellistä kokemustakin paremmaksi kokeiluksi. Kanelia olisi makuuni voinut olla vähän vähemmänkin, mutta kanssajuoja oli sitä mieltä että kanelikokemus oli juuri sopiva! Makuasioista ei varmaan kannata lähteä kiistelemään.



1 l omenatäysmehua
1 l vettä
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 persimonia
0,5 tl kokonaisia mustapippureita
5 kanelitankoa
4 neilikkaa
3 rkl ruokosokeria (laitoin 1 rkl vaahterasiirappia ja 2 rkl hunajaa)

1. Kaada mehu ja vesi kattilaan, laita levy päälle ja anna kuumeta
2. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Pese persimonit ja leikkaa ne viipaleiksi
3. Lisää kaikki glögin ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä puolisen tuntia
4. Siivilöi mausteet ja nauti kuumana. Terästä halutessasi vaalealla rommilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti