2. tammikuuta 2018

Italialainen lihapullakeitto

Viileät säät ja pimeät illat houkuttelevat tekemään lämpimiä ja kotoisia ruokia. Italialainen keittiö on suosikkini ja pullollaan lämmittäviä makuja. Ohjeen tähän keittoon löysin Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 1/2014. Muokkasin ohjetta jälleen hieman meidän perheen (lue: lapsien) suuhun sopivammaksi. Lihapullat tein hirven jauhelihasta ja salami ja parmesaani antoivat niihin ihanan maun – tuumattiin että joskus täytyy tehdä pelkät pyörykät tällä ohjeella ja syödä ne muusin ja timjamiporkkanoiden kanssa.

Täydellistä viikonloppuruokaa!



lihapullat:
400 g vähärasvaista jauhelihaa
50 g salamia
1 dl parmesaaniraastetta
1 valkosipulin kynsi
0,5 dl korppujauhoja
2 tl oreganoa
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 kananmuna

keitto:
12 dl kasvislientä
2 rkl tomaattipyreetä
2-3 porkkanaa
0,5 kesäkurpitsaa
1,5 dl pientä pastaa
basilikaa
persiljaa

lisäksi:
parmesaania

1. Valmista ensin lihapullat. Pilko salami hienoksi, kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jätä odottamaan
2. Valmista keitto: mittaa kasvisliemi kattilaan ja lisää sen joukkoon tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi
3. Kuori ja paloittele porkkanat. Pyörittele lihapullataikinasta pieniä pyöryköitä ja laita ne porkkanoiden kanssa kiehuvaan liemeen. Keitä kymmenisen minuuttia
4. Paloittele kesäkurpitsa. Lisää se pastan kanssa keittoon ja keitä kunnes pasta on kypsää
5. Mausta yrteillä
6. Raasta annoksien päälle reilusti parmesaania

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti