6. huhtikuuta 2018

Superhelpot sämpylät

Selaillessani viime viikonlopun Karjalan Heiliä (31.3.2018), huomasin ilokseni taas olevan ruokapalstan ja Cebicin keittiön Hannan herkullisen tekstin aika! Tällä kertaa Hanna oli jakanut lukijoille ohjeen superhelppoihin sämpylöihin. Sämpylät tehtiin kylmäkohottamalla – menetelmä jota en ollut aiemmin kokeillut, mutta joka on ollut ajatuksena testata jossain vaiheessa.

Nyt oli selkeästi sen aika! Mittailin ainekset kulhoon ja ihmettelin ääneen kylmää nestettä, kylmää kohotusta ja sämpylöiden paistamista välittömästi kohotuksen jälkeen. Mutta kokeiltavahan se on ja nyt se on myös uskottava! Kyllä vaan, se toimii. Pääsiäisaamun rauhaisassa aamutunnelmassa uunituoreet sämpylät maistuivat ihanilta!



10-12 kpl

3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja (käytin spelttiä)
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl siemeniä (käytin pellavansiemeniä)
4 dl kylmää vettä
0,5 dl rypsiöljyä

1. Sekoita kuivat aineet suuressa kulhossa. Lisää joukkoon vesi ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa!
2. Laita kulhon päälle kelmu tiukasti ja nosta kulho jääkaappiin. Anna taikinan kohota rauhassa, noin 12 tuntia
3. Nosta isolla lusikalla taikinasta kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle
4. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti