3. huhtikuuta 2018

Carnitas - ylikypsää possua

Voihan nyhtöpossu! Sitäkin tuli moneen ja moneen kertaan tehtyä silloin taannoin kun se tietoisuuteeni laskeutui. Nyt en edes muista milloin kasslerpala on viimeksi uunissa hautunut ihanan pehmeiksi säikeiksi - tämäkin ohje on odottanut esille pääsyään K-A-U-A-N. Silloin vanhoina hyvinä nyhtöaikoina nyhtöä tuli syötyä ihan vaan pastan ja paistoliemestä tehdyn ohuen kastikkeen kanssa. Nyt mieli pursuu käyttöideoita burgereista pitoihin eikä ihan tavallinen nyhtö edes houkuttele. Ehkäpä joku viikonloppu täytyy ottaa tämä asia hoitaakseen ja kypsentää pala possua ja pakastaa pienempinä annoksina jatkojalostusta varten! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 5/2015)



1,5-2 kg possun niskaa tai lapaa
1 rkl suolaa
2 sipulia
1 appelsiini
5 valkosipulin kynttä
1 kanelitanko
2 laakerinlehteä
1 dl hienonnettua korianteria
0,5 dl rypsiöljyä

lisäksi:
voita paistamiseen

1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen
2. Hiero suola lihan pintaan ja laita liha mahdollisimman pieneen uunivuokaan tai –pataan
3. Kuori ja lohko sipulit. Lohko appelsiini ja purista niistä mehu lihan päälle. Laita sipuli- ja appelsiinilohkot uunivuokaan
4. Kuori valkosipulin kynnet ja puolita ne. Paloittele kanelitanko. Lisää ne, laakerinlehdet ja korianteri vuokaan.
5. Valele öljy possun päälle. Sulje vuoka tiiviisti foliolla ja kypsennä uunin keskitasolla 3,5-4,5 tuntia
6. Anna lihan vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Revi liha kahden haarukan avulla riekaleiksi
7. Paista lihapalat vielä voissa pinnalta rapeiksi ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti