28. lokakuuta 2018

Key West kalaburgeri

Kalaburgeria ei ole tullut koskaan maistettua, eikä ajatus kalasta burgerissa ole tuntunut kovinkaan houkuttelevalta. Kalaa on tortillan välissä tullut kokeiltua ja se yhtälö todettua hyväksi, joten uskaltauduttiin laittamaan kalaa myös burgeriin.

Todellisena innoittajana tässäkin burgerissa toimi taas Akseli ”Burgerimies” Herlevin ohjelmassa nähty ohje, jossa silmään pisti kalan lisäksi Key Westin henkeen lime ja yllättävä mango. Mango ei kuulu meidän kummankaan suosikkeihin – tai ainakaan kuulunut – mutta rohkeina lähdettiin tietenkin kokeilemaan kun burgerimies niin neuvoo. Pienet maistiaispalat tuoreesta mangosta yllättivät ja maku oli aivan erilainen kuin joskus aiemmin kun tuoretta mangoa olen syönyt. Huomasinpahan taas, että aina kannattaa maistaa uudelleen ja uudelleen niin voi löytää uusia hyviä makuja lautaselleen.

Burgerin komponentit olivat kaikki loistavia sekä erikseen että yhdessä. Punakaalisalaattia – ilman mangoa tosin – tein myös hodarin väliin laitettavaksi ja se toimi hienosti siinäkin yhteydessä. Kuha meni mielestäni tässä hieman hukkaan, koska sen hieno maku hävisi burgerin muiden voimakkaiden makujen alle. Jos kuhaa tulee ovista ja ikkunoista niin silloin toki sitä survotaan myös burgeriin, mutta mielestäni tämä burgeri toimii aivan yhtä hyvin pakasteseifileestä tehtynä.



2 burgerisämpylää

punakaalisalaatti:
1 dl punakaalisuikaleita
0,25 tuoretta mangoa
0,25 dl säilöttyä jalapenoa
0,5 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

limemajoneesi:
1,5 dl majoneesia
1 lime

kala:
200 g vaaleaa kalaa fileenä
2 tl dijon-sinappia
korppujauhoja
suolaa
mustapippuria

1. Valmista punakaalisalaatti: leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Paloittele mango pieniksi kuutioiksi ja hienonna jalapenot. Sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen ja jätä odottamaan.
2. Valmista limemajoneesi: pese lime huolella ja raasta sen kuori. Purista myös mehu ja sekoita kuoriraaste ja mehu majoneesin sekaan. Jätä odottamaan
3. Valmista kala: kuivaa kalafileet talouspaperilla ja sipaise niiden pintaan kevyesti sinappia. Kääntele palat korppujauhoissa ja paista kullanruskeiksi voissa pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla
4. Kokoa burgerit: paahda burgerisämpylät ja anna niiden jäähtyä hetkinen. Sivele limemajoneesi sämpylöiden sisäpinnoille. Laita pohjasämpylän päälle ensin kaalisalaattia ja nosta sen päälle kalapalat. Laita kansi päälle ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti