Ohjelmassa viikon kasvisruokapäivä ja yritys valmistaa kasvisruokaa, joka maistuu myös lapsille. Edellisen onnistumisen jälkeen aloin innolla tekemään näitä kesäkurpitsapihvejä, mutta tällä kertaa vastaanotto ei ollut yhtä loistelias kuin viimeksi paprikapastan kanssa. Rohkeasti maistelivat ja esikoinen söi kyllä annoksensa loppuun saakka, mutta ei tarvitse näitä kuulemma heille toista kertaa tehdä. Omaan makuhermoon nämä osuivat oikein hyvin ja halloumi antoi kivaa rakennetta ja tietysti makua neutraalille kesäkurpitsalle. Pihvimassa oli melkoisen kosteaa, joten lisäsin vielä korppujauhoja. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty pelkästään vehnäjauhoja. (Ohje: Maku 6/2018)
12 kpl
400 g kesäkurpitsaa + ripaus suolaa
200 g halloumijuustoa
2 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl korppujauhoja
1 tl persiljaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Laita raaste siivilään ja ripottele sekaan hieman suolaa. Anna kesäkurpitsaraasteen valua noin vartin verran ja puristele vielä ylimääräinen neste pois
2. Raasta halloumi karkeaksi raasteeksi ja lisää se ja muut ainekset kesäkurpitsan sekaan. Sekoita tasaiseksi ja jätä turpoamaan hetkeksi
3. Ota seoksesta nokareita kahdella lusikalla ja painele ne pannulle pihveiksi. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja rapeiksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti