Tämä broileriruoka tarjoaa intialaisen keittiön lämpimän pehmeitä makuja kotikeittiöön. Vaikka mausteet ovatkin voimakkaita, ei ruoka kuitenkaan ollut liian mausteinen lastenkaan suuhun. Kookosmaito taittaa maut pehmeäksi kokonaisuudeksi ja lisukeriisi miedontaa annosta vielä entisestään. Oikein hyvää sunnuntairuokaa, josta jää pienessä perheessä syötävää vielä maanantaillekin! (Ohje: Maku 2/2017)
4 annosta
500 g broilerin rintafileitä (käytin paistileikkeitä)
2 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl öljyä
kastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
chiliä maun mukaan
20 g voita
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
1,5 tl garam masalaa
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
500 g paseerattua tomaattia
2 dl kookoskermaa
1 tl suolaa
1. Leikkaa broilerinfileet suupaloiksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja anna maustua 15 minuuttia
2. Ruskista broilerit paistokasarissa miltei kypsiksi ja nosta ne odottamaan
3. Sulata voi kasarissa. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää chili, inkivääri, garam masala, jeera ja korianteri. Kypsennä mausteita hetki
4. Lisää paseerattu tomaatti. Kuumenna ja hauduta kannen alla 5 minuuttia
5. Lisää broileripalat tomaattikastikkeeseen ja hauduta vielä viitisen minuuttia kunnes broileri on kypsää
6. Lisää lopuksi kookoskerma ja suola ja tarkista maku
7. Tarjoa basmatiriisin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti