Tätä ihanaa kirpeän makeaa jälkkäriä tein toissakesänä murusen syntymäpäiväaterian jälkiruuaksi. Ruokailimme grillin ääressä lämpimässä kesäsäässä kaikessa rauhassa nautiskellen olosta ja kesälomani viimeisistä hetkistä. Jälkkäri oli todella tuhtia ja täyttävää ja pieni annos riittääkin oikein hyvin! (Ohje: Maku 2/2018)
6 annosta
sitruunacurd:
2-3 sitruunaa
3 munaa
1 keltuainen
1,5 dl hunajaa
0,5 tl kurkumaa
75 g pehmeää voita
pannugranola:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl cashewpähkinöitä
0,5 dl kuivattuja hedelmäpaloja
3 rkl ruokokidesokeria
2 rkl rypsiöljyä
1 tl kanelia
lisäksi:
600 g turkkilaista jogurttia
1. Valmista ensin sitruunacurd: Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoresta 1 rkl hienoa raastetta ja purista 1 dl mehua
2. Vatkaa munien rakenne rikki. Mittaa curdin ainekset voita lukuunottamatta pinnoittettuun kattilaan. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi ja keitä hetki keskilämmöllä huolellisesti sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisseliksi
3. Nosta kattila levyltä ja lisää kiisseliin paloiteltu voi. Sekoita tasaiseksi. Jos kiisseli näyttää paakkuiselta, voit pusertaa sen siivilän läpi. Anna curdin jäähtyä ja nosta se sitten jääkaappiin odottamaan
4. Valmista granola: Rouhi pähkinät ja mittaa sitten kaikki granolan ainekset paistinpannulle. Kuumenna ja paahda muutama minuutti koko ajan sekoitellen. Varo että ainekset eivät pala!
5. Kokoa triflet: annostele laseihin tai maljoihin vuorotellen turkkilaista jogurttia, sitruunacurdia ja granolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti