26. helmikuuta 2009

Sitruunainen lohipasta

Tämä ruoka oli koko perheen mieleen (paitsi esikoinen pyrryytti herneille). Mammalla tosin oli (taas vaihteeks) kalorinlaskentaviikot ja tämä pasta on melko tuhtia tavaraa. Mutta kohtuudella mahtui minunkin ruokalistalle! Kevennettyäkin tämän saa helposti käyttämällä kevyempää smetanaa tai creme fraichea.



200 g herneitä
2 tl raastettua sitruunan kuorta
tilkka öljyä
1 prk smetanaa
2 rkl sitruunamehua
300 g lohta
suolaa
mustapippuria
tilliä
pastaa maun mukaan

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kaada öljy paistokasariin ja kuullota herneitä ja sitruunankuorta hetkinen
3. Lisää smetana ja sitruunamehu ja anna kiehahtaa hetki
4. Poista lohesta ruodot, paloittele ja lisää kastikkeeseen. Kypsennä 5-10 minuuttia kunnes lohi on kypsää
5. Lisää mausteet
6. Tarjoa pastan kera

3 kommenttia:

  1. On kyllä hieno blogi, olisit ihan kohteliaisuuttas voinut tehdä vähän huonomman näkösen.

    Hyvältä vaikuttaa myös tuo ensimmäinen ruoka. Täältähän myö hannan kanssa voidaan ottaa vinkkejä kun joskus ei keksitä mitä suuhun laittas.

    Odotamma innolla lissee!

    VastaaPoista
  2. NAMI NAMI kun oli hyvää! Tästä oli hyvä alottaa näitten reseptien läpikäynti.

    Tänks!

    VastaaPoista