22. syyskuuta 2009

Kookos-lime-seikastike

Tuulestatemmattua-blogin voittoisan hillamisu-reseptin ansiosta saamme tämän kuun ruokahaasteena muistella lapsuuden makuja. Haasteena on tehdä jotain sellaista mitä lapsena kotona tai mummolassa valmistettiin ja joka on erityisesti jäänyt mieleen. Eli lapsuuden reseptin uusi tuleminen - tuunattuna tai perinteisenä!

Itse muistan parhaiten lapsuudesta mummon lihapullat ja köyhät ritarit ja kotikeittiöstä uunilohen, broilerin, kyljykset ja lihakeiton. Noista ei erityisemmin mitään uutta sanottavaa ole ja lihapullamuunnoksiakin olen viimeaikoina ahkerasti jo postaillut. Sittenpä muistinkin vielä pakastesein, josta äitini teki hyvin simppeliä kalakastiketta. Kastike oli aivan tavallinen vaalea kastike (oisko ollu ihan maitoon tehty) jossa oli pakastekalaa. Sitä sitten syötiin tilsittyjen perunoiden kanssa. Se oli hyvää!

Tässäpä minun versioni samaisesta kastikkeesta! Tarjosin katkaravut lautaselle ripoteltuna koska joku meillä ei niitä syö. Mutta kolmeveen kanssa pisteltiin sitten senkin edestä menemään! Täysjyvänuudelit eivät oikein toimineet, valkoinen tagliatelle-pasta ois varmaan ollu parempi valinta.



400 g pakasteseitä
puoli pussia katkarapuja
1 prk cocos&lime –ruokakermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen mehu
suolaa, mustapippuria, tilliä

1. Sulata sei ja katkaravut. Paloittele sei suupaloiksi
2. Kuumenna kerma kasarissa ja sulata joukkoon tuorejuusto. Lisää puolikkaan limen mehusta ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi
3. Lisää kalapalat kastikkeeseen ja keittele kunnes kala on kypsää, eli noin 10 minuuttia
4. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna. Älä enää keitä
5. Tarjoa pastan kera, pirskottele päälle vielä limen mehua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti