Mutta blogeja selaillessani törmäsin tähän Kulinaarimuruja-blogin postaamaan kurkkujen säilöntäohjeeseen! Tätä ohjetta on testattu monessa paikassa, esimerkiksi Pastanjauhajissa ja Otetaan ensin puoli kiloa voita -blogissa. Eli ohje on hyväksi havaittu! Hieman erikoiselta kuulosti, mutta pakkohan sen toimivuuteen oli uskoa! Kokeilin ja ihastuin!! Tämän ohjeen ainoa vaiva on tuo kurkkujen siivuttaminen, mutta onhan siihenkin olemassa koneita. Liemen laitto on helppoa, ei tarvii keitellä! Todella hyviä tuli!!

2 kg avomaankurkkuja
liemi:
4 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
½ dl suolaa
2 rkl sinapinsiemeniä
1 l kivennäisvettä
1 ruukku tilliä
1-2 valkosipulia
1. Sekoita liemen ainekset tilavassa astiassa, esim. sankossa
2. Viipaloi kurkut ja lisää ne liemeen
3. Anna kurkkujen muhia liemessä kolme vuorokautta huoneenlämmössä. Sekoittele välillä
4. Jaa kurkkuviipaleet purkkeihin ja täytä purkit liemellä
5. Säilytä viileässä

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti