15. syyskuuta 2009

Lindströmin kastike

Punajuuri on sellainen raaka-aine joka yleensä aiheuttaa jonkun sortin ennakkoluuloja jo ohjetta lukiessa. Jälleen kerran päätin kuitenkin kokeilla punajuurta ja jälleen kerran siihen ihastuin! Tällaista punajuurella säväytettyä kastiketta tehtiin muistaakseni RuokaPirkassakin - tämän ohjeen otin Valion Kerma-lehdestä. Toteutin sen hieman soveltaen ja lisukkeena syötiin täysjyvänuudeleita.



200 g punajuurta
1 sipuli
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl salviaa
3 dl vettä
1-2 tl kasvisfondia
2 dl ruokakermaa
0,5 palaa aurajuustoa
1 rkl sitruunamehua
persiljaa

1. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi ja hienonna sipuli
2. Kuumenna rasva paistokasarissa ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipuli, punajuuri ja mausteet. Kuullottele hetki
3. Lisää vesi ja fondi sekä kerma. Keittele n. 20 minuuttia
4. Lisää lopuksi aurajuusto ja sitruunamehu ja kuumenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti