8. joulukuuta 2009

Goudaa ja hedelmiä salaatissa

Serkusten kesken vietimme pienimuotoista illanistujaista pikkujouluhengessä (eli syöden ja juoden). Panokseni tuohon iltaan oli salaatti. Blogeja pläräilin ja muutamia mukavia salaattiohjeita löysin. Pastanjauhajilta bongasin Hedelmäisen homejuustosalaatin ohjeen ja siltä pohjalta lähdin liikkeelle. Lopputulos oli kuitenkin taas jotain muuta - johtuen kaupan hevi-osaston valikoimasta ja pohdinnoistani eri juustojen sopivuudesta erään syöjän ruokavalioon. Kastikkeeksi tein Ranskalaisen öljykastikkeen.

Gouda on itselleni uusi tuttavuus tältä syksyltä. Ihastuin tuohon pehmeään makuun heti ja nyt sitten itsekin sitä ostin. Valitsin hollantilaista UnieKaas Goudaa. Pehmeästä juustosta oli helppo ottaa piparimuotilla kuvioita. Ylijäämäpalaset käytin lohilasagnen juustokastikkeessa. Tänään vetelin vielä juustopalasesta siivuja hapankorpun päälle! Hyvää!



1 ruukku jääsalaattia
puolikas purjo
1 keltainen suippopaprika
2 päärynää
1 kiivi
2-3 dl tummia viinirypäleitä
0,5 dl pinjansiemeniä
100-150 g Goudaa

1. Revi salaatti tarjoiluvadin pohjalle.
2. Leikkaa purjo ja paprika ohuiksi siivuiksi ja lisää salaatin päälle
3. Kuori ja viipaloi päärynät ja kiivi. Puolita viinirypäleet. Lisää hedelmät salaattiin
4. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla ja lisää salaattiin
5. Leikkaa juustosta paksuhkoja siivuja ja ota muotilla kuvioita. Asettele juustokuviot salaatin päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti