12. helmikuuta 2010

Pekoniruukku

Tässä jälleen helppo ja nopea arkiruoka ohjekansioni uumenista kaivettuna (ohjeen alkuperästä ei ole hajuakaan). Helposti muunneltavissakin kun vaihtelee kasviksia ja juustoja ja tämänhän voi tehdä esim. broilerista tai jauhelihastakin. Kokeilin kuukauden ruokahaasteen innoittamana tätä myös tofulla, mutta enpä voi juurikaan sitä versiota kehua. Ei oikeen tofun maustaminen osunut kohdalleen. Mutta pekonisena oli oikein hyvää - ainakin minun mielestäni...muusta ruokaseurueesta en ole niinkään varma...



1 valkosipulin kynsi
1 kesäkurpitsa
200 g perunasipulisekoitusta
1 pkt pekonia
aurajuustoa
0,5 rkl kasvisfondia
1 tl basilikaa
0,5 tl mustapippuria
4 munaa

1. Kuullota pannulla hienonnettu valkosipuli, perunasipulisekoitus ja suikaloitu kesäkurpitsa. Mausta kasvisfondilla.
2. Voitele neljä pientä uunivuokaa ja jaa kasvisseos niihin
3. Lisää uuniuvokiin kasvisten päälle aurajuusto ja mausteet
4. Paista pekoni pannulla rapeaksi ja lisää paloiteltuna uunivuokiin (itse käytin valmista pekonimurua)
5. Tee pienet syvennykset jokaiseen vuokaan lusikan avulla. Riko jokaiseen syvennykseen muna ja kypsennä uunissa 175°/20-30 min. kunnes keltuainen on sopivasti hyytynyt

4 kommenttia:

  1. Itsekään en ollut tehnyt pitkoa aiemmin, mutta kyllähän se hyvältä maistui, vaikkei ehkä ulkonäöllä hurmannutkaan :) Kannattaa leikata palat valmiiksi, sillä pitkää pitkoa, joka on täynnä kermavaahtoa ja hilloa on todella hankala leikata ilman että täytteet purskahtaa syliin.

    Ja miksen ole aiemmin eksynyt tänne? Ihana blogi! Heti pekonia!! Mmmm, pekonia. Just tulin lounaaltakin carbonaralta, pekoni on ehdoton lempiruokani. Eli tämä menee kyllä testiin!

    VastaaPoista
  2. Joo, huomasin kans että ois kannattanu leikata ensin ja täyttää sitten! :) Onneks oli vaan perhepiiriä sitä syömässä!

    Pekonia löytyy kyllä tästä osoitteesta - samoin carbonarasta oma versio! NAM!

    VastaaPoista
  3. Tulin vastavierailulle, en muista että olisinkaan aiemmin blogissasi käynyt. Ja heti löytyi hyvän kuuloinen ohje, joka täytyy panna itselle muistiin. :)

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa vaan! Näitä blogejahan alkaa olla pilvin pimein - ihan kiva niin, aina putkahtaa uutta kivaa luettavaa! :)

    VastaaPoista