26. elokuuta 2010

Chocolate Fudge Triple Layer Cake (Kolmikerroksinen överisuklaakakku)

No nyt nimittäin on suklaista!! Ajattelin tehdä miehen synttäreiksi omalle porukalle ihan pienen kakun. Olen jo aikaisemmin ostanut pienen irtopohjavuoan johon on kiva tehdä testikakkuja tai silloin kun on vain vähän syöjiä kakulle. Lopputulos oli totaalimakea, melkoisen muhkea ja ilmeisesti hyvinkin vähäkalorinen suklaapläjäys. Koko porukalle kakku maistui ja onneksi saatiin hälytettyä myös apujoukkoja kakun tuhoamiseen (ettei mamma vaan söisi pikkuhiljaa huomaamattaan koko kakkua parin seuraavan päivän aikana… ”jos ihan pienen palan vaan…”).

Ohje on luonnollisestikin otettu Amerikan herkut –kirjasta. Kakun kolme pohjalevyä oli paistettu jokainen omassa vuoassaan. Miksi?!? Itse tein 2/3 –kokoisen annoksen taikinaa, paistoin sen halkaisijaltaan 20 cm olevassa vuoassa ja leikkasin kolmeksi viipaleeksi. Tuo alla oleva ohje menee varmaan kivasti n. 24 cm kokoiseen vuokaan. Ohjeessa täytettä oli laitettu vain väleihin ja päälle, mutta itse tein pienempää kakkua varten koko täyteannoksen ja valutin sitä myös reunoille. Ihan vaan varalta että sitä suklaata on varmasti riittävästi. Ja täytyy myöntää että kyllä oli! Ei liikaa, mutta riittävästi! :)



pohja:
4,5 dl sokeria
90 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl kaakaojauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl kermaviiliä
0,5 dl maitoa

täyte:
225 g tummaa suklaata
1,5 dl kermaviiliä
6,25 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

koristeeksi:
rouhetta; esim. mantelia, pähkinää, suklaata. Itse käytin Wiener nougat crushia

1. Voitele ja leivitä kakkuvuoka (tai kolme jos haluat paistaa pohjat erillään)
2. Vaahdota 3 dl sokeria ja puolet voista. Erottele keltuaiset ja valkuaiset ja vatkaa keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon
3. Sekoita loput voista kaakaoon ja lisää seos taikinaan
4. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri pieneen kulhoon ja lisää seos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Lisää lopuksi maito
5. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppu sokeri vähitellen sekaan. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti käännellen
6. Kaada taikina vuokaan (tai vuokiin) ja kypsennä 175 asteessa noin 45-50 minuuttia (tai 25-30 minuuttia). Kumoa ritilälle ja jäähdytä
7. Valmista täyte: sulata suklaa kattilassa varovasti. Nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon kermaviili. Vatkaa sekaan tomusokeri ja lisää lopuksi maito. Sekoita tasaiseksi
8. Leikkaa iso pohja kolmeen osaan ja kokoa kakku vadille. Laita täytettä kerrosten väliin ja kakun päälle (ja sivuille jos haluat). Ripottele pinnalle rouhetta koristeeksi. Anna levätä viileässä ennen tarjoamista jotta täyte hieman kiinteytyy

7 kommenttia:

  1. Tätä samaista ohjetta olen ihastellut itsekin ja harkinnut sen tekemistä :D Ihanan näköistä!

    harmikseni jouduin palauttamaan tämän ihanaisen kirjan kirjastoon, koska siitä oli useampia varauksia. Joku muukin on siis siitä kiinnostunut :) Otin onneksi muutamia hyviä ohjeita talteen.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen!!! :) Mieki otin ison nipun ohjeita talteen kun oli kirja lainassa serkulta. Kirja tosin asuu tuossa korttelin päässä, saan varmaan sitä tarvittaessa lainaan toistekin!

    VastaaPoista
  3. Tämä se kakku mitä silloin kokeilin ja se ei todellakaan näyttänyt näin hyvältä. Pitää miunkin kokeilla pienempää vuokaan. Kirjaahan saapi lainata niin paljon kuin haluvaa!

    VastaaPoista
  4. No onneks se ulkonäkö ei yleensä oo pois mausta! :) Testaa vaan uudelleen, mie voin tulla kyllä maistelemaan! ;)

    VastaaPoista
  5. Ehkä varaan sen taas kirjastosta, niin saan pitää taas tovin :) Tänään lähtee taas yksi ohje kokeiluun :)

    VastaaPoista
  6. Ai hitto mikä ihana kakku! <3 Tätä kun palan sais... :)

    Kiitos onnitteluista :)

    VastaaPoista
  7. Siitä vaan cebic jauhopeukalo vauhtiin ja testailemaan! :)

    VastaaPoista