23. marraskuuta 2011

Tahnaa leivälle

Voileipäkakku on ihanaa ja yleensä teenkin voileipäkakun jokaiseen mahdolliseen juhlaan jota perheessä vietetään. Tänä vuonna teki mieli hieman oikaista jossain kohtaa ja voileipäkakusta tulikin tee-see-itse-versio.

Esikoinen halusi kahvipöytään patonkia. Siinä kohtaa kun innostuin ääneen patonkien leipomisesta vaatimukset tarkentuivat ja pöytään piti saada nimenomaan kaupan valmista patonkia. Siis sitä suojakaasuun pakattua. Voi voi… Tein toki myös kotitekoista täysjyväleipää. Siis oikeaa leipää.

Leivän ja patongin päälle laitettavaksi valmistin kolmea erilaista moussea. Yksi tahnoista oli hyvin samankaltainen tattitahna kuin mitä laitoin raviolien täytteeksi jokunen viikko sitten. Kaksi muuta tahnaa olivat lihaisempia versioita ja erityisesti kylmäsavuhärkä vei kielen mennessään! Nämä tahnat käyvät siis oikein hyvin voileipäkakun täytteeksi! Mousset valmistettu Glorian Ruoka&viini –lehden numeron 5/2009 ohjeen pohjalta.


Kylmäsavuhärkätahna

100 g kylmäsavuhärkäleikkelettä
1 dl kuohukermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
suolaa ja mustapippuria

1. Hienonna härkäleikkeleet aivan hienoksi veitsellä. (Mikäli haluat tahnasta aivan hienojakoista, voit pyöräyttää leikkelesiivut tuorejuuston kanssa monitoimikoneessa)
2. Vaahdota kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto
3. Kääntele joukkoon härkäsilppu ja mausta suolalla ja mustapippurilla tarpeen ja maun mukaan




Kinkku-aurajuustotahna

100 g keittokinkkua
muutama aurinkokuivattu tomaatti
1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 60 g aurajuustoa
suolaa ja mustapippuria

1. Hienonna kinkku ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi
2. Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan tuorejuusto ja murusteltu aurajuusto
3. Kääntele joukkoon kinkku ja tomaatit. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti