Kiirettä, stressiä ja kireitä hermoja. Siitä on alkanut syksyni ollut tehty. Päivät täyttyvät töistä ja kotitöistä tai töiden ja kotitöiden suunnittelusta. Arjen kiireen katkaisi tämä ruoka, joka oli lohturuokaa parhaimmillaan. Lohturuoka on sitä kun ei tarvitse miettiä kaloreita. Lohturuoka on silloin kun koko päivän ainoa kotityö on iltaruuan laitto. Lohturuoka on ravintoa myös sielulle.
Lohturuoka ravitsee jo sitä tehdessä – kun ei ole kiire. Pienempi apukokkikin pääsi osallistumaan kiireettömään ruuanlaittoon - kunnes juustoraastelautasella alkoi käydä merkittävä kato. Pikkukokki ulostettiin keittiöstä ja ruokaankin jäi jotain laitettavaa.
Tämä mac and cheese on tehty Pioneer womanin ohjeen pohjalta. Onhan näitä tehty ennenkin, mutta tässä oli jotain uutta. Tässä oli kermaa, kananmunaa ja kolmea juustoa. Ja pekonia! Tässä oli noin neljä kertaa enemmän kaloreita kuin aikaisemmissa! Tämä onkin fancy! (Välttämättä karppaus ei ole ainoa syy suomalaisten sydänkohtausten määrän lisääntymiseen…)
4-6 annosta
400 g makaroneja
1 pkt pekonia
1 sipuli
30 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
2 keltuaista
1 dl cheddaria
1 dl port salutia
1 dl parmesaania
suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Laita vesi kiehumaan makaroneja varten ja keitä ne puolikypsiksi. Valuta ja jätä odottamaan.
2. Leikkaa pekonisiivut pienemmiksi paloiksi ja paista ne pannulla kypsiksi. Nosta syrjään. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota silppu pekonin rasvassa pehmeäksi. Sekoita pekoni joukkoon ja jätä seos odottamaan
3. Sulata toisella pannulla voi ja sekoita siihen jauhot. Sekoita kerma ja maito keskenään ja lisää seos vähitellen ja hyvin sekoitellen rasva-jauhoseokseen. Kiehauta
4. Erottele keltuaiset pieneen kulhoon ja riko niiden rakenne. Sekoita joukkoon kauhallinen valkokastiketta ja sekoita huollella sekaisin. Lisää seos lopun kastikkeen joukkoon. Kiehauta ja nosta pois levyltä
5. Sekoita kastikkeen joukkoon juustoraasteet sekä pekoni-sipuliseos. Lisää sekaan maitoa mikäli kastike vaikuttaa paksulta
6. Sekoita makaronit kastikkeen sekaan ja kaada koko seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia
Nam...tätä pitää kokeilla, kun seuraavan kerran lohturuokaa kaipaan.
VastaaPoistaVoi tätä tehdä vaikka ei lohtua tarvitsisikaan! Hyvää se on siltikin! :)
VastaaPoista