30. toukokuuta 2014

Pastaa ja prosciuttoa

Aivan kauheaa huomata, että toukokuu on lopuillaan ja vain yksi ainoa postaus koko toukokuussa on julki tupsahtanut!! Kyse ei ole suinkaan unohduksesta, vaan ajan (lue: energian) puutteesta!

Yleensä olen tottunut siihen, että töissä huhtikuu on kevätpuolella kaikkein kiireisin. Toukokuussa sitten alkaa helpottaa ja aletaan laittaa pikkuhiljaa pillejä pussiin ja valmistautumaan seuraavaan vuosikertaan. Tänä vuonna huhtikuu oli normaaliin tapaan kiireinen, mutta sitten tulikin toukokuu yllätysmomentteineen ja tahti vaan kiihtyi loppua kohti. Viimeisen työpäivän viimeiseen hetkeen saakka tuli tehtyä töitä ihan huolella ja perusteellisesti ja vielä tänään ensimmäisenä lomapäivänäkin otin lapset mukaani töihin leikkimään ja vietin parituntisen laittamassa oikeasti asiat kuntoon syksyä varten.

Se vapaa-aika mikä on kaikelta työnteolta ja kotitöiltä (ja läheisiltä ihmissuhteilta) jäänyt on mennyt liikuntaan ja erityisesti geokätköilyyn, joka on nyt vienyt sydämeni aivan täysin. Liikkuvaisiin viikonloppuihin sopii loistavasti pikaiset ruuat. Joten pastalla on menty! Pääasiassa tutuilla ja turvallisilla, mutta vähän jotain uuttakin on tullut kokeiltua.

Tässäpä yksi nopsa ja helppo pastaohje Suuresta pastakeittokirjasta. Ilmakuivattua kinkkua tulee harvoin käytettyä lämpimänä. Pizzassa se on aivan ihanaa, mutta muutoin kyllä parempaa mielestäni kylmänä. Rosmariinin kaveriksi tässä pastassa ilmakuivattu kinkku sopi oikein hyvin.3 annosta

250 g pastaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
100 g ilmakuivattua kinkkua
400 g tomaattimurskaa
1 rkl tuoretta rosmariinia (tai pari kuutioita )
parmesaania

1. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi
3. Paloittele ilmakuivattu kinkku ja lisää se pannulle. Kypsennä hetkinen
4. Lisää pannulle tomaattimurska ja yrtit. Keitä viitisen minuuttia
5. Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon. Raasta annosten päälle parmesaania

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti