13. tammikuuta 2016

Pannupasta

No nyt on kiireisen päivän pelastus keittiössä jossa halutaan kiirepäivinäkin syödä itse valmistettua kotiruokaa. Tai siis keittiön itsevaltias haluaa että sen keittiön vaikutuspiirissä olevat ihmiset syövät itse valmistettua kotiruokaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että niinä päivinä kun töistä pääsen aamuvuoron jälkeen aiemmin, kattilat käyvät kuumina ja kauhat heiluvat ja sitten niinä päivinä kun töistä pääsen myöhemmin – ns. normiaikaan – on jääkaapissa jotain valmista mitä pikaisesti lämmittää. Näitä kutsunkin ”söppöpäiviksi” kun esille nostetaan rasiat jääkaapista ja jokainen kasaa niistä mieleisensä kokonaisuuden lautaselleen.

Mutta tuore ruoka on aina tuore ruoka ja lämmitetty ruoka ei yleensä ole sen veroista. Tämä pastaruoka valmistuu näppärästi ja tuo mahdollisuuden saada lämmin ateria pöytään nopeasti. Ainekset kattilaan tai kasariin, vettä perään ja keitetään kunnes kaikki vesi on imeytynyt, aikaa menee noin vartin verran. Pilkkomishommat voi vaikka tehdä valmiiksi edellisiltana (tai kaltaiseni aamutouhuaja valmistelee iltaruuan näppärästi aamukahvin ja töihin lähdön välissä) ja kotiin tultaessa kattila vaan hellalle ja ruoka valmistuu melkein itsestään.

Huippu idea ja helposti muunneltavissa. Ohjeen löysin Sillä sipuli –blogista. Punasipuli vaihtui keittiössäni shalotiksi ja koska osa pikkuväestä tuumasi heti että ”tuota en ainaka syö, onko vielä porkkanalettuja” niin lisäsin ruokaan sitten vielä valkoisia papuja. Lautaselle vielä raejuustoa ja kylläpäs vaan jaksoi ruuan jälkeen salilla heilua (jaksoi ne porkkanalettujen purijatkin pikkupuntteja nostella)! Kuvan ottaminen unohtui kaiken nälän keskellä – viime hetkillä muistin! Eipähän ole ainakaan asettelulla pilattu!250 g pätkäspagettia
250 g miniluumutomaatteja
4 aurinkokuivattua tomaattia
2 shalot-sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 tetra käyttövalmiita valkoisia papuja
2 rkl punaista pestoa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
6,5 dl vettä

1. Halkaise tomaatit ja paloittele aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Valuta ja huuhdo pavut
2. Laita kaikki ainekset pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kymmenisen minuuttia kunnes kaikki neste on imeytynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti