16. huhtikuuta 2016

Piimä-biskitit

Iltapalalla maistuisi hyvältä joku uunituore ja tuoksuva ja lämpöinen. Sämpylät vaativat vaivaamista ja kohottamista, samoin leivän tekeminen täytyy ennakoida ja aloittaa jo ajoissa. Mitäs sitä sitten spontaaniin lämpimäisen nälkään voisi tehdä? Ehkäpä jotain rieskaa – kaurainen on ehkä kaikkein pikaisin vaihtoehto.

Tai sitten jotain helppoa, pikaisesti sekoitettavaa ja herkullista! Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 1/2016 löytämäni piimä-biskitit olivat juuri tällaisia! Ensimmäisen satsin leivoin ihan hissun kissun iltapäivällä varovaisesti kolisuttelematta uunipeltejä ja paukuttelematta laatikoita yötyöläisen nukkuessa väsymystään. Illalla kävin lasten kanssa hiihtotapahtumassa hiihtämässä pimeässä metsässä roihujen valossa. Ilta ulkona venyi pitkäksi ja saunan lämmetessä nautiskelimme ihanista biskiteistä.

Esikoiselle nämä maistuivat erityisesti ja seuraavana iltapäivänä hän sitten – taas hissun kissun ja varovaisesti kolisuttelematta - mittaili kuiva-aineet kulhoon. Minä sekoitin taikinan ja paistoin biskitit, iltapalalla herkutellaan jälleen! Ei tämä ihan jokapäiväistä herkkua ole; valkoista jauhoa eikä juurikaan muuta. Mutta viikonloppuisin herkkuiltapala on ihan paikallaan.



n. 12 kpl

5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
2,5 dl piimää

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin ja tee niihin kuoppa
2. Sulata voi. Kaada piimä ja voi kuiva-ainekulhon kuoppaan. Sekoita ainekset taikinaksi. Älä vaivaa!
3. Taputtele taikinasta jauhotetulla pöydällä parin sentin paksuinen levy. Ota levystä lasilla tai muotilla (halk. n. 7 cm) kakkaroita ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle
4. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia kunnes leivonnaisten pinta saa kauniisti väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti