17. joulukuuta 2017

Limeposset

Muruseni oli reissussa viikon. Viikkohan ei sinällään ole kovinkaan pitkä aika, mutta tässä tapauksessa päivät kuluivat todella hitaasti. Odotin reissulaista kotiin hänen ykkösvalintansa minun kokkailuistani – eli lasagne – uunissa ja viini temperoitumassa. Koska tilanne oli special niin tarjolla oli myös jälkkäriä. Limen ja valkosuklaan ystävälle valitsin tämän hyydytettävän herkun.

Possetia olen tehnyt aiemminkin, sitruunalla sillä kertaa. Silloin maku oli todella sitruunainen ja täyteläinen ja imelä. Samaa linjaa jatkoi tämäkin versio. Posset onnistui teknisesti hyvin, hyytyi kauniisti ja koostumus oli pehmeä ja sileä. Tälläkin kertaa maku oli meidän molempien suuhun liian limettinen ja todella imelä. Pikkushottina tämä menee, mutta kaipaa siltikin mielestäni kaveriksi jotain tasapainottamaan kokonaisuutta. Pieni nokare vaahdotettua sokeroimatonta kermaa annoksen päällä voisi tehdä ihan hyvää. Jatkoon menee, mutta vaatii ehkä hieman testaamista. Minkähän verran sitrusta voi vähentää, että seos vielä hyytyy? Ehkäpä etsin siihen vastausta myöhemmin. (Ohje: maku 2/2017)



6 pientä annosta

4 dl kuohukermaa
1,3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1 dl limettimehua

päälle:
suklaamakeisia tai valkosuklaata rouhittuna
limenkuorta suikaleina

1. Mittaa kerma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on liuennut
2. Rouhi valkosuklaa ja lisää se kermaseokseen. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut
3. Sekoita joukkoon limemehu
4. Kaada seos pieniin laseihin tai jälkiruokamaljoihin. Peitä ja nosta kylmään yön ajaksi
5. Koristele ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti