9. maaliskuuta 2018

Appelsiinipiiras

Mehevien ja mehukkaiden appelsiinien aika on nyt. Tämän appelsiininystävän piirakan olen tehnyt jo aikapäivää sitten, mutta jostain syystä ohje on hautautunut keskeneräisten tekstien tiedostoon -ilmeisesti vain odottamaan oikeaa hetkeä tulla julki. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 8/2015)



pohja:
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1,5 rkl ruokokidesokeria
0,25 tl suolaa
0,25 dl kylmää vettä
1 appelsiinin raastettu kuori

täyte:
0,5 appelsiinin kuori raastettuna
3 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
200 g appelsiinituorejuustoa
4 kananmunaa
0,5 sitruunan mehu
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,25 tl jauhettua inkivääriä

pinnalle:
2 appelsiinia
2 dl vettä
5 dl sokeria
vaniljatanko

1. Valmista taikina: mittaa ainekset monitoimikoneen leikkuriterällä varustettuun kulhoon. Surauttele tasaiseksi ja työstä taikina loppuun tarvittaessa käsin. Älä kuitenkaan vaivaa. Pingota irtopohjavuoan (halk. 20cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille
2. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle
3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi
4. Valmista pinnalle tulevat appelsiinit: kuori appelsiinit ja leikkaa ne viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja vaniljatanko. Kuumenna ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut. Laita appelsiiniviipaleet liemeen ja keitä niitä 5-10 minuuttia. Valuta Siirapin ainekset kattilaan, 10 min. Appelsiinit viipaleiksi, keitetään siirapissa 5-10 min. Valuta enin liemi appelsiineista pois ja asettele ne kakun päälle.

2 kommenttia: