14. maaliskuuta 2018

Cheddar-kaura-skonssit

Viikonloppuaamu ja olympialaiset menossa. Sunnuntaiaamuna heräsin ajoissa katsomaan miesten jääkiekkoa – olisikohan ollut pronssiottelu. Pojat nauttivat huoneissaan viikonlopun loivasta aamusta pötkötellen peiton alla ja katsellen videoita, murunen nautti aamutunnelmasta kaivautuen peiton alle ja jatkaen unia koska ei ollut mihinkään kiire. Itse nautin aamukahvista ja lehdestä jääkiekkoa katsellen ja erätauoilla keittiössä hiippaillen. Ensimmäisellä erätauolla sekoitin kuivat aineet ja laitoin kaiken oleellisen valmiiksi ja toisella erätauolla leivoin taikinan skonsseiksi ja laitoin uuniin. Pelin päätyttyä päästiin nauttimaan ihanista tuoreista skonsseista, joista ei juustoista makua puuttunut! Ohje saksittu jostain ruokalehdestä joskus.



n. 10 kpl

50 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
0,25 tl suolaa
100 g cheddarraastetta
1,5 dl maitoa

1. Leikkaa voi kuutioiksi. Mittaa monitoimikoneen leikkuriteräkulhoon voi, kuivat aineet ja ¾ juustoraasteesta. Surauta sekaisin ja kaada toiseen kulhoon. Lisää joukkoon maito ja kokoa taikina palloksi. Älä vaivaa.
2. Kauli taikina noin 2cm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla (tai vaikkapa juomalasilla) pyörylöitä. Muotoile ylijäänyt taikina aina uudelleen levyksi, jotta taikinahävikki olisi mahdollisimman vähäistä!
3. Nosta taikinakiekot leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle loppu juustoraasteesta
4. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti