9. kesäkuuta 2018

Paahdettu kasvispasta

Uusin Glorian Ruoka&viini –lehti (5/2018) oli pitkästä aikaa numero, jonka luin yhdeltä istumalta kannesta kanteen ja joka sisälsi todella monta hyvää ohjetta. Monet varmasti tykkäävät kyseisestä lehdestä, mutta välillä lehden sisältö menee arkisen ja simppelin kotikokin makuun hieman liian korkealentoiseksi. Nyt tuli napattua useampi ohje talteen ja pari niistä pääsi heti testiin.

Toinen testattavista oli tämä Maailman parhaan arkipastan nimellä julkaistu ohje. Paahdetut kasvikset eivät sinällään ole uutta, mutta kypsien kasvisten jälkimarinointi on ennen kokeilematon minun keittiössäni. Testiin vaan ja lautaselle saatiin iso annos täyteläisiä makuja! Kasvikset saivat ihanan paahteisen maun ja marinadin happo ja tuoreet yrtit nostivat maut lentoon. Mozzarella tasapainotti hienosti makujen voimaa.

Söimme kasvikset spagetin kera ja olipahan vaan hankalaa kun liukas ohut spagetti ei halunnut pysyä samassa haarukassa kasvisten kanssa lainkaan! Fettuccine tai pienempi muotopasta toimisi varmasti paremmin! Talvella tuoreet yrtit voi tässä korvata valmiilla vihreällä pestolla. Tuolloin öljyn määrää pitää vähentää ja ohentaa kastiketta vaikka reilummin sitruksilla. Parsakauden päätyttyä, laitoimme parsan tilalle fenkolia, joka toimi tässä ruuassa aivan loistavasti!

Ruokaa tuli todella iso annos, vaikka ohje oli ilmoitettu kahdelle (alla olevaan ohjeen määriä on hieman säädelty). Kasviksia jäi yli ja teimme parin päivän päästä saman kasvislisukkeen ja söimme sen possun lehtipihvien kanssa. Toimi loistavasti siinäkin!



3-4 annosta

0,5 kesäkurpitsa
250 g parsaa
2 kypsää tomaattia
2 punasipulia
1 paprika

marinadi:
1 valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan
0,5 dl hienonnettua persiljaa
0,5 dl hienonnettua basilikaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl limemehua
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl mustapippuria

lisäksi:
200 g pastaa
mozzarellaa

1. Kuori punasipulit, poista parsoista puumainen tyviosa ja huuhdo kaikki kasvikset. Paloittele ne sopiviksi suupalan kokoisiksi paloiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda kasviksia 225-asteessa 10-15 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä
2. Laita pastavesi kuumenemaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
3. Valmista odotellessa marinadi: kuori valkosipulin kynsi ja raasta se pieneen kulhoon. Mittaa joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Sekoita marinadi kypsien kasvisten joukkoon
4. Valuta pasta ja tarjoa se kasvishöystön ja revityn mozzarellan kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti