Nyt on taas appelsiinien aika! Appelsiini sopii hyvin myös
perinteisen toscan mausteeksi näissä muffinsseissa, joiden ohjeen löysin
Maku-lehden numerosta 7/2017. Ostin epähuomiossa liian vähän mantelilastuja ja
korvasin osan niistä kaurahiutaleilla – hyvää tuli niinkin! Taikinasta sain
tehtyä 12 muffinssia, mutta kuorrute riitti vain kymmeneen. Olinkohan liian runsaskätinen?
taikina:
100 g valkosuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
1 dl ruisjauhoja
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl appelsiinimehua
1 rkl appelsiinikuoriraastetta
1 kananmuna
kuorrute:
75 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
100 g mantelilastuja
1. Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet rouheen
sekaan
2. Sekoita toisessa kulhossa öljy, appelsiinimehu ja
kuoriraaste sekä kananmuna tasaiseksi seokseksi. Tee kuiva-aineiden keskelle
kuoppa, kaada nesteseos kuoppaan ja sekoita sitten nopeasti tasaiseksi
3. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa
uunissa n. 15 minuuttia kunnes muffinssit ovat lähes kypsiä
4. Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää muut aineet
ja kiehauta. Keittele hiljalleen pari minuuttia ja jaa kuorrute muffinssien
päälle
5. Jatka paistamista vielä noin 7 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti