13. helmikuuta 2019

Appelsiini-toscamuffinssit



Nyt on taas appelsiinien aika! Appelsiini sopii hyvin myös perinteisen toscan mausteeksi näissä muffinsseissa, joiden ohjeen löysin Maku-lehden numerosta 7/2017. Ostin epähuomiossa liian vähän mantelilastuja ja korvasin osan niistä kaurahiutaleilla – hyvää tuli niinkin! Taikinasta sain tehtyä 12 muffinssia, mutta kuorrute riitti vain kymmeneen. Olinkohan liian runsaskätinen?















taikina:
100 g valkosuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
1 dl ruisjauhoja
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl appelsiinimehua
1 rkl appelsiinikuoriraastetta
1 kananmuna

kuorrute: 
75 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
100 g mantelilastuja

1. Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet rouheen sekaan
2. Sekoita toisessa kulhossa öljy, appelsiinimehu ja kuoriraaste sekä kananmuna tasaiseksi seokseksi. Tee kuiva-aineiden keskelle kuoppa, kaada nesteseos kuoppaan ja sekoita sitten nopeasti tasaiseksi
3. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia kunnes muffinssit ovat lähes kypsiä
4. Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää muut aineet ja kiehauta. Keittele hiljalleen pari minuuttia ja jaa kuorrute muffinssien päälle
5. Jatka paistamista vielä noin 7 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti