Jääkaapissa nökötti kesältä jäänyt vajaa pullo
hickory-kastiketta, joka odotti käyttöään. Vanhoja Maku-lehtiä selaillessani
silmiini osui tämä ohje, joka oli julkaistu kesää vasten. Marinoitu broilerin
liha oli paloiteltu ja pujoteltu vartaisiin, mutta näin talvisaikaan oikaisin –
hieman pakon sanelemana – ja valmistin broilerin pihveinä uunissa. Vartaita
tehdessä lihat sivellään ohuelti marinadilla ennen vartaisiin pujottamista ja
kastiketta lisätään pintaan paistamisen aikana. Grillissä kypsennettäessä lihan
pinta saa hieman rapsakkuutta ja maku vielä lisää paahteisuutta. Hyvin nämä
onnistuivat uunissakin ja lopputulos oli mehevän pehmeä. Broilerin kaverina
söimme broccolinia ja nuudeleita. (Ohje: Maku 4/2011)
600 g broilerin fileitä
marinadi:
2 dl barbecuekastiketta
0,5 dl seesamiöljyä
0,5 dl seesaminsiemeniä (paahdettuna)
chiliä maun mukaan
1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Paloittele broilerin
fileet pienemmiksi paloiksi ja laita ne marinadin sekaan niin, että lihat
peittyvät kauttaaltaan. Anna maustua viileässä vähintään tunnin verran
2. Laita broilerit voideltuun uunivuokaan ja sivele reilusti
kastiketta niiden päälle
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia
broilerin paksuudesta riippuen kunnes liha on kypsää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti