22. helmikuuta 2019

Seesamibroileri


Jääkaapissa nökötti kesältä jäänyt vajaa pullo hickory-kastiketta, joka odotti käyttöään. Vanhoja Maku-lehtiä selaillessani silmiini osui tämä ohje, joka oli julkaistu kesää vasten. Marinoitu broilerin liha oli paloiteltu ja pujoteltu vartaisiin, mutta näin talvisaikaan oikaisin – hieman pakon sanelemana – ja valmistin broilerin pihveinä uunissa. Vartaita tehdessä lihat sivellään ohuelti marinadilla ennen vartaisiin pujottamista ja kastiketta lisätään pintaan paistamisen aikana. Grillissä kypsennettäessä lihan pinta saa hieman rapsakkuutta ja maku vielä lisää paahteisuutta. Hyvin nämä onnistuivat uunissakin ja lopputulos oli mehevän pehmeä. Broilerin kaverina söimme broccolinia ja nuudeleita. (Ohje: Maku 4/2011) 



















600 g broilerin fileitä

marinadi: 
2 dl barbecuekastiketta
0,5 dl seesamiöljyä
0,5 dl seesaminsiemeniä (paahdettuna) 
chiliä maun mukaan

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Paloittele broilerin fileet pienemmiksi paloiksi ja laita ne marinadin sekaan niin, että lihat peittyvät kauttaaltaan. Anna maustua viileässä vähintään tunnin verran
2. Laita broilerit voideltuun uunivuokaan ja sivele reilusti kastiketta niiden päälle
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia broilerin paksuudesta riippuen kunnes liha on kypsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti