16. helmikuuta 2019

Broccolinia ja pähkinöitä



Veljeni on muuttanut takaisin kotiseudulleen ja olen nyt onnekkaassa asemassa, että saan tavata häntä useammin. Hänkin on hyvän ruuan ystävä ja ahkera ja kokeilunhaluinen kotikokkailija. Onkin ollut mukava vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia kattiloiden ja pannujen ääreltä. Tämän ruokalajin idea on veljeltäni kuultu ja meni oitis testiin! Veljeni teki tämän lisukkeen parsakaalista, mutta koska ystäväni on viime aikoina ylistänyt kovasti broccolinia, niin päätimmekin testata sitä tässä kohtaa. Ja kylläpä broccoliini vie parsakaalista voiton aivan selvin numeroin!

Muruseni on vannoutunut lihansyöjä ja silloin kun syömme yhdessä, on lihaa lautasella melko usein. Hiilihydraattipitoiset lisukkeet ovat todella tuhteja lihan kanssa ja yritämmekin tehdä lihan kaveriksi erilaisia salaatteja tai lämpimiä kasvislisukkeita mahdollisimman usein. Tätä ihanaa broccoliinipaistosta syötiin ensimmäillä kerralla broilerin minuuttipihvien kanssa ja toisella kerralla broileripyöryköiden kera, mutta se sopii hyvin kaveriksi myös pihville tai vaikkapa lohelle. 



















loraus oliiviöljyä
1 dl suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä
1 valkosipulin kynsi
chiliä
200 g broccolinia tai parsakaalia
suolaa
mustapippuria

1. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle pähkinät, kuorittu ja raastettu valkosipulin kynsi ja chiliä maun mukaan. Kypsennä hetki
2. Poista broccolineista tarvittaessa kovat varren osat ja halkaise suuria pitkittäin kahtia. Jos käytät parsakaalia, irrota siitä kukinnot ja paloittele pienemmiksi tarvittaessa
3. Lisää broccoliinit pannulle ja paista muutama minuutti. Jätä kasvikset reilusti napakoiksi! 
4. Mausta suolalla ja mustapippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti