3. helmikuuta 2019

Runebergin kääretorttu

Runebergin torttuja voi tehdä monella tavalla. Perinteisesti tortut ovat lieriön muotoisia, mutta meillä tortut on tehty jo vuosikaudet samalla hyväksi havaitulla ohjeella ja muffinssityylillä. Samoilla suunnitelmilla mennään tänä vuonna!

Viime vuonna halusin kokeilla jotain uutta. Maku-lehden numerosta 1/2018 silmiini sattui ohje Runebergin kääretortusta ja olihan sitä kokeiltava! Taikinan ainekset ovat runebergiläiset ja tortun päälle tuleva hillo ja sokerikuorrute löytyvät tästäkin versiosta. Kaikki osaset ovat siis paikallaan!

Kuvittelin taikinapohjan olevan paljon kuivempi, mutta se yllättikin minut mehevyydellään! Hilloa tuli laitettua liikaa ja lopputulos oli sitten melkoisen imelä ja jopa liiankin kostea. Mutta kyllähän se Runebergiltä maistui. Hilloa vaan hieman vähemmän niin taikinakin pääsee oikeuksiinsa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätäkin versiota!



pohja:
2 isoa kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
100 g voita
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä

täyte:
300 g vadelmahilloa

kuorrute:

1,5 dl tomusokeria
2 tl kylmää vettä

1. Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat ja sokerit paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon voisula
2. Sekoita kuivat aineet sekaisin kulhossa ja sekoita ne muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen
3. Levitä taikina ohuelti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia
4. Kumoa kypsä kääretorttupohja leivinpaperille jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota toinen paperi varovasti mutta jätä se vielä torttulevyn päälle. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia
5. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja levitä hillo pohjalle. Kääri rullaksi alla olevaa leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta kääretorttu kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi
6. Sekoita kuorrutteen ainekset sekaisin ja pursota raitoja valmiin kääretortun päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti