9. helmikuuta 2019

Broileripyörykät - Buzzard Bites

Kokkailu World of Warcraft –keittokirjasta jatkui taas vapaan viikonlopun hyvinkin vapautuneen loivana köllöttelylauantaina. Parin tuhdin viikonlopun jälkeen tuntui siltä, että kastikkeita ja pihvejä on syöty kyllilteen ja tämän viikonlopun keittiöharrastuksiin valittiin hieman yksioikoisempaa ja kevyempää ruokaa.

Buzzard Bitesit valmistetaan WoW-pelissä hiirihaukan lihasta. Koska kyseistä proteiinia ei ole aivan yksinkertaista löytää tästä todellisuudesta jossa me elämme, kirja oikaisi hieman ja käytti kalkkunan jauhelihaa. Me vaihdoimme kalkkunan vielä mielestäni maukkaampaan broileriin. Lisukkeeksi näille ihanan tahmaisille pyöryköille teimme broccoliinipaistosta ja nuudeleita. Ihanaa!

Alla oleva ohjeen ainesten määrät on käännetty cup-mitoista ja muokattu meikäläisen ruokakaupan pakkauskokoihin sopivimmiksi.



n. 12 kpl

pyörykät:
400 g broilerin jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
140 g pekonia
1 kananmuna
2 rkl sipulijauhetta
1 valkosipulin kynsi

kastike:
1,75 dl omenasiideriä tai omenamehua (jos käytät kuivaa siideriä, lisää kastikkeeseen 0,5-1rkl hunajaa)
1,25 dl ketsuppia (osan voi korvata tomaattipyreellä)
0,5 dl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää

1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen pienessä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes kastike on selvästi sakeutunut
2. Aloita pyöryköiden valmistus kun kastike alkaa kiehua. Paloittele pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi pannulla. Jätä jäähtymään
3. Sekoita muut pyöryköiden ainekset kulhossa sekaisin, kuori ja raasta valkosipulin kynsi. Sekoita jäähtynyt pekoni massan joukkoon ja pyörittele massasta noin golfpallon kokoisia pyöryköitä.
Paista pyörykät 200-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 20 minuuttia
4. Sekoita valmiit pyörykät kastikkeen joukkoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti