16. huhtikuuta 2019

Intialaiset possupyörykät


Näitä ihana mausteisia intialaiseen tyyliin maustettuja lihapyöryköitä tein joskus aikaa sitten viikonloppuruuaksi. Hieman varovasin mielin kokkailin, koska lapset eivät välttämättä voimakkaista mausteista perusta. Ilokseni sain huomata, että heidänkin makutottumukset ovat vähitellen muuttuneet ja tämäkin ruokalaji upposi poikiin hyvin! (Ohje: Maku 5/2015)














4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl garam masalaa
1 tl jeeraa
1 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl mustapippuria
2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
0,5 dl vettä
400 g porsaan jauhelihaa

kastike:
2 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 tähtianis
1 kanelitanko
1 tl jeeraa
chiliä maun mukaan
0,5 tl kurkumaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl kermaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

1. Kuori sipulit ja hienonna ne hienoksi silpuksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi mausteiden kanssa. Siirrä seos kulhoon jäähtymään hetkeksi ja pyyhkäise pannu puhtaaksi
2. Sekoita korppujauhot ja kananmuna veteen ja anna seoksen turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha ja sipuliseos. Sekoita tasaiseksi
3. Pyörittele jauhelihamassa pieniksi pyöryköiksi ja paista ne pannulla öljyssä kypsiksi. Jätä odottamaan
4. Valmista kastike. Kuumenna voi-öljyseos kasarissa ja lisää siihen mausteet ja tomaattipyree. Kypsennä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää vesi, liemikuutio ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Hauduttele kastiketta 5-10 minuuttia ja lisää lihapulla kastikkeeseen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla
6. Tarjoa riisin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti