14. maaliskuuta 2021

Sitruunaruohobroileria ja inkivääririisiä

Joskus hyvinkin yksinkertainen voi olla todella maukasta! Tämän ohjeen olen ottanut talteen Maku-lehden numerosta 4/2011 ja olihan tuo nyt jo korkea aika kokeilla! Ruoka sopi hyvin treenipäivään: ennen treeniä broilerit maustumaan ja treenin jälkeen vaan pikapikaa riisin kypsentäminen ja broilerien paistaminen. Lisukkeeksi ja pikkuvihreäksi paistoin vielä vihreitä papuja. Nopsaa ja helppotekoista arkiruokaa!

 


 

 

 




 

 

3 annosta

 

300 g broilerin suikaleita

 

marinadi:

1 valkosipulin kynsi raastettuna

1 sitruunaruoho paloiteltuna (tai 1 tl sitruunaruohotahnaa)

1 rkl kalakastiketta

1 rkl kanafondia

1 rkl seesamiöljyä

chiliä maun mukaan

1 tl sokeria

1 tl currya

mustapippurirouhetta

 

inkivääririisi:

1,5 dl jasmiiniriisiä

tilkka öljyä

1 rkl inkivääriraastetta

3,5 dl vettä

0,25 tl suolaa

 

1. Sekoita marinadin ainekset sekaisin kulhossa ja sekoita joukkoon broilerin suikaleet. Jätä maustumaan vähintään puoleksi tunniksi

2. Huuhtele riisi lävikössä juoksevan kylmän veden alla ja valuta hyvin

3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota inkivääriraastetta öljyssä noin minuutin verran. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Kaada kattilaan vesi ja suola. Keitä 10 minuuttia, nosta sivuun ja anna vetäytyä kannen alla vielä viisi minuuttia

4. Paista broilerit riisin kypsyessä. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kaada broilerin suikaleet pannulle marinadeineen. Paista kypsiksi ja tarjoa inkivääririisin kera

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti