10. maaliskuuta 2021

Savulohipihvit

Kalaa tulee syötyä aivan liian vähän ja syynä siihen on ainoastaan hinta. Onnekseni saan syödä työn puolesta lasten kanssa lounaan päivittäin ja kerran viikkoon listallamme on kalapäivä. Tuo kala-ateria on aivan liian monena viikkona ainoa kalaruoka. Kala maistuu kotona onneksi lapsillekin – varsinkin kuha, lohi, hauki ja tonnikala. Seikin menee, kun sen vaan maustaa kunnolla.

Kala on kilohinnaltaan paljon kalliimpaa kuin liha ja yhden aikuisen ja kahden teinipojan taloudessa täytyy taloudellisista syistä usein panostaa nimenomaan määrään kuin laatuun. 400:sta grammasta jauhelihaa saa valitettavasti tehtyä paljon huokeammalla isomman satsin ruokaa kuin saman hintaisesta palasta vaikkapa lohta. Kyllä kalaakin meillä siitä huolimatta syödään, mutta silloin täytyy hieman miettiä miten kalaruokaa saa ikään kuin venytettyä huokeammaksi.

Pihvit ovat yksi parhaista kalanvenytysruuista – pasta ja keitto tulevat myös melko vähällä määrällä kalaa (tai lihaa). Nyt testiin pääsi reseptilootan uumenista kaivettu ohje, jonka olen leikannut talteen Pirkan numerosta 3/2015. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan!

Ei ollut mitään pikaruokaa, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä olivat parhaat kalapihvit mitä minä olen tehnyt! Kalalajia vaihtamalla tähän saa helposti vaihtelua ja samoin mausteita voi käyttää sitten kalalajin mukaan. Miedosta hauesta tehtynä massa vaatii hieman enemmän maustamista. Meillä pihvit syötiin sinappisen jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja nuudeleiden kera. 

 


 

 
 

300 g perunoita

300 g lämminsavulohta

2 kananmunaa

hienonnettua tuoretta persiljaa

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

 

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta perunat (itse muussasin vain perunasurvimella ja jätin hieman sattumia joukkoon)

2. Poista lohesta nahka ja ruodot ja revi se pieniksi paloiksi

3. Sekoita kaikki pihvien aineksen perunasoseen joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi

4. Paista pihvit pannulla kypsiksi ja pinnaltaan rapsakoiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti