11. huhtikuuta 2022

Parmesaanilastut

Tässä mukava ja nopsa ohje napostelupöytään. Ainekset ja valmistaminen on yksinkertaista ja nopeaa ja lopputulos on herkullinen – mikäli pitää parmesaanista! Paistamisen kanssa olin ehkä hieman varovainen, kun pelkäsin juuston palamista ja lastuni jäivät hieman pehmeiksi keskeltä. Hyviä olivat niinkin, mutta täysin rapea lopputulos olisi varmasti vielä parempi! (Ohje: Maku 7/2016)

 


 

 

 






 

 

150 g parmesaania

1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna (käytin persiljaa)

0,5 tl mustapippuria myllystä

 

Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi ja nostele raasteesta pieniä kekoja uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle yrttisilppu ja mustapippuri. Kypsennä juustoa 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on kullanruskeaa. Anna jäähtyä hetki ja nosta lastut sen jälkeen vielä talouspaperin päälle, jos pohjat ovat kovin rasvaiset.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti