1. syyskuuta 2022

Hedelmä-granolapiirakka

Tässäpä viikonlopun leivonnainen, josta teini totesi, että maistuu kyllä vähän liian terveelliseltä! Lohdutin lastani, että kyllä se sokerin ja voin määrällä kivasti kompensoituu, syö huoletta vaan! Lopputulos oli herkullisen mehevä, päältä melko lailla mureneva ja jääkaappisäilytyksen jälkeen pohja oli todella kova, joten hetki huoneenlämmössä ennen tarjoamista on paikallaan. Parhaimmillaan tämä oli kuitenkin aivan tuoreena, kun hedelmät olivat vielä hieman lämpimiä. (Ohje Glorian Ruoka&viini 6/2014)


 

 

 







 

pohja:

200 g voita

2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

3 dl kookoshiutaleita

2,5 dl vehnäjauhoja

 

granola:

0,5 dl oliiviöljyä

1,5 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

2,5 dl kaurahiutaleita

0,5 dl cashew-pähkinöitä

0,5 dl manteleita

0,25 dl seesaminsiemeniä

(0,5 tl kardemummaa)

 

2 isoa luumua

2 omenaa

200 g vadelmia

 

1. Valmista ensin pohja: sekoita pehmeä voi ja sokerit puuhaarukalla sekaisin. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.

2. Valmista granola: kuumenna öljyä ja vaahterasiirappia kattilassa sen aikaa, että seoksen saa sekoitettua tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja mantelit ja sekoita niiden joukkoon kaurahiutaleet ja seesaminsiemenet. Kaada öljyseos päälle ja sekoita tasaiseksi.

3. Valmistele hedelmät: kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Puolita luumut, poista niistä kivet ja viipaloi myös ne.

4. Pingota irtopohjavuoan (halk. n. 24cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle. Asettele pohjan päälle hedelmäviipaleet ja vadelmat tasaisesti ja levitä niiden päälle granola

5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Laita loppuvaiheessa vuoan päälle leivinpaperi ettei pinta pääse paahtumaan liikaa. (Minulla vuoasta valui rasvaa, laitoin uunipellin ja leivinpaperin vuoan alapuolelle niin ei uuniin tullut sotkua)

6. Anna jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Tarjoa maustamattoman jogurtin tai löysäksi vatkatun kerman kera

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti