2. lokakuuta 2022

Fetatäytteiset porsasmedaljongit

Nopsa ja jopa juhlavakin liharuoka osui silmiini Jamien kokkiohjelmaa – taas kerran – katsellessani. Ruoka valmistui arki-iltana näppärästi. Ainoa kömmähdys minulla oli tässä suolan määrä; sitä tuli laitettua aivan liikaa. Kinkusta ja fetasta irtoaa paiston aikana sen verran paljon suolaa, että maltillinen suolaus lihalle riittää. Tekemästäni annoksesta jäi syötävää vielä seuraavallekin päivälle ja pyyhkäisin lihojen alapinnat ennen jääkaappiin laittamista – huomattavasti parempi makuelämys! Tuhdin liharuuan lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi raikkaat kasvikset tai uunijuurekset. (Ohje: Jamie’s 15-minute Meals) 

 


 


 

 

 

 

 

 

porsaan sisäfileetä noin 50 g:n paloina

suolaa ja mustapippuria

fetajuustoa

ilmakuivattua kinkkua

salvianlehtiä

balsamicoa

 

1. Leikkaa porsaan sisäfilee paloiksi ja painele ne hieman litteämmiksi käsin, tai nuiji kevyesti. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla

2. Leikkaa jokaisen lihapalan keskelle veitsellä pieni viilto ja työnnä viiltoon nokare fetajuustoa

3. Puolita kinkkuviipaleita ja aseta jokaisen lihapalan päälle puolikas viipale. Painele viipaleet tiiviisti lihapalan pintaan. Paina jokaisen palan päälle vielä salvian lehti

4. Laita medaljongit paistumaan kuumalle pannulle ensin kinkkupuoli alaspäin ja käännä ne paiston puolivälissä ympäri

5. Viimeistele medaljongit lorauksella balsamicoa

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti