21. joulukuuta 2022

Juustokierteet

Sunnuntaiaamun loivalle aamiaiselle tein joku aika sitten lämpimäisiä näppärällä ohjeella. Voitaikinalevyn väliin vaan juustoa ja mausteita, leikkaaminen pitkiksi suikaleiksi ja kieputtelu pellille. Vähän kananmunaa pintaan ja hetkeksi uuniin! Todella herkullista ja vaivatonta aamupalaa pekonin kera nautittuna. Nämä kierteet sopivat hyvin myös iltateelle tai vaikkapa illanistujaisiin juustojen, hedelmien ja punaviinilasillisen kavereiksi. Näihin kierteisiin saa hyvin upotettua myös sekalaiset juuston jämät - vaikkapa joulun jälkeen!

 


  

500 g voitaikinaa

1 kananmuna

2 tl savupaprikajauhetta

2 dl juustoraastetta

0,75 dl seesaminsiemeniä


1. Sulata voitaikina. Voit käyttää isoa levyä tai useampia pieniä. Kauli taikina ohueksi suureksi levyksi tai kauli pieniä levyjä yksitellen ohueksi.

2. Voitele taikinalevy(t) kananmunalla ja ripottele päälle paprikajauhe, juustoraaste ja seesaminsiemenet

3. Leikkaa taikina taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla noin 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Kierrä suikaleita molemmista päistä eri suuntiin niin saat aikaiseksi napakat kierteet. Asettele kierteet uunipellille leivinpaperin päälle. (Jouduin hieman litistämään kierteiden päitä peltiä vasten, etteivät kierteet auenneet). Voitele kierteitä halutessasi vielä päältäkin

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes kierteet saavat väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti