7. joulukuuta 2022

Rapea valkosipulibroileri

Muruseni lähti hurjastelemaan broilerin kanssa tavalla, jota en olisi itse uskaltanut kokeilla lainkaan. Jamie Oliverin ohjeen innoittamana hän paukutti broilerin rintafileet lehtipihveiksi, kuorrutti ne paahdetulla valkosipuli-leipä-muruseoksella ja paistoi pikaisesti kuumalla pannulla kypsiksi. Oma veikkaukseni oli, että tämä on tuhoon tuomittu yritys ja että lopputulos lautasella on kuiva ja kova kengänpohja, joka maistuu hieman valkosipulille.

Mutta onneksi olin väärässä! Tämä ruoka onnistui paremmin kuin hyvin! Nuijimisesta huolimatta broileri pysyi kuorrutuksen alla mehevänä ja kosteana. Broilerin lehtipihvikin on näköjään ihan toimiva asia!

 

 


 

 





 

 

2 broilerin rintafileetä tai -leikettä

 

kuorrutus:

2-3 viipaletta maalais- tai paahtoleipää

1 valkosipulin kynsi

suolaa

mustapippuria

 

1. Ota broilerit huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistamista. Nuiji lihat lihanuijalla ohuiksi lehtipihveiksi kahden leivinpaperin välissä

2. Paahda leipäviipaleet nopeasti leivänpaahtimessa ja laita ne monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi ja laita se leipien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja surauta tasaiseksi muruseokseksi. Levitä muruseos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda sitä vielä uunissa hetkinen, kunnes se kuivahtaa rapeaksi. Jos käytät valmiiksi kuivahtanutta leipää niin uunitusta ei enää tarvita

3. Ripottele ja painele muruseos broilerileikkeiden molemmille puolille ja paista ne kypsiksi öljyn ja voin seoksessa kuumalla paistinpannulla – noin 1,5-2 minuuttia per puoli. Varo ylikypsentämästä!

1 kommentti: