4. tammikuuta 2023

Katsudon

Kuopuksen seikkailut aasialaisen keittiön parissa jatkuvat! Gyudonin ja ramenin jälkeen lapsi ilmoitti haluavansa tehdä ruuanlaittovuorollaan katsudonia – ”koska googlailin ja se näytti hyvältä”. Reseptiä vaan sitten kehiin ja melko monivaiheiselta uuden opettelulta tämä äkkiseltään vaikutti, vaikkakin ruoka on vain riisiä, leivitettyä possua, sipulia ja munaa.

Päädyimme lopulta tekemään tämän ruuan yhdessä ja melkoinen hässäkkä saatiin kahteen pekkaankin keittiössä hämmentäessä - joskus kaksi kokkia on liikaa! Mutta mukavaa oli tehdessä ja valmista tuli! Liha oli hieman ylikypsää ja ruuan maustaminen jäi hieman valjuksi – eikä tuo ulkonäkökään ensimmäisellä kokkauskerralla silmiä hivellyt. Potentiaalia tässä ruuassa kyllä huomattiin olevan ja pariinkin otteeseen ollaan tätä uudelleen tehty ja saatu ajoitukset ja maustaminen kohdalleen! (ohje: thewoksoflife.com:n ohjeen pohjalta muokattu)




 







 

 

2 annosta

 

riisi:

1,5 dl jasmiiniriisiä

3,25 dl vettä

ripaus suolaa

 

liemi:

1 dl kanalientä

1 tl sokeria

1 rkl soijakastiketta

1 tl miriniä

 

liha:

2 porsaan leikettä (esim. ulkofileetä)

suolaa ja pippuria

n 0,5 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

n. 0,5 dl korppujauhoja

 

lisäksi:

1 iso sipuli

2 kananmunaa

2 kevätsipulin vartta tai pieni pala purjoa

 

1. Valmista liemi: sekoita ainekset pienessä kulhossa ja jätä odottamaan

2. Valmistele lisukkeet: kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja riko niiden rakenne haarukalla. Hienonna kevätsipuli

3. Valmistele liha: mittaa vehnäjauhot ja korppujauhot erillisille lautasille ja riko kananmuna kolmannelle lautaselle. Vispaa kananmunan rakenne rikki haarukalla. Nuiji porsaan leikkeitä ohuemmiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla molemmin puolin.

4. Valmista riisi. Mittaa vesi kattilaan ja mausta se suolalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keittele miedolla lämmöllä välillä hämmentäen, kunnes melkein kaikki neste on imeytynyt. Laita kansi päälle ja nosta kattila pois kuumalta levyltä. Jätä tekeytymään kannen alle

5. Aloita samalla lihan valmistaminen. Kasta leikkeet ensin molemmin puolin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Kuumenna reilusti öljyä pannulla kuumaksi ja paista leikkeet nopeasti kypsiksi ja rapeiksi. Pidä lämpiminä (viipaloi leikkeet halutessasi)

6. Jos kädet riittää, niin aloita sipulien valmistaminen hieman ennen kuin kaikki porsaanleikkeet on paistettu. Kuumenna paistinpannussa tilkkanen öljyä. Kuullota sipulirenkaat pehmeiksi ja kaada niiden päälle liemi. Kaada päälle vielä kananmunat ja kypsennä kunnes munat ovat hyytyneet sopivasti. Älä paista niitä aivan kovaksi kokkeliksi

7. Annostele annoskulhoon riisiä, sen päälle sipulipaistosta ja lihaa ja viimeistele annos kevätsipulilla

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti