12. huhtikuuta 2023

Vihreä linssikeitto

Aivan kummallinen linssien ja muiden palkokasvien himo on vallannut minut talven aikana. Papuja ja kikherneitä tekisi mieli syödä jatkuvasti ja nyt myös linssit ovat ujuttautuneet salakavalasti mielitekojeni listalle. Ei sinällään yhtään huono mieliteko – terveellistä, ravitsevaa ja edullista ruokaa!

Glorian Ruoka&viini -lehden numerossa 2/2023 oli tehty koko värisuorallinen linssikeittoja – eli vihreä, punainen ja keltainen. Aloitin ensimmäisestä eli vihreästä hieman epäileväisin mielin. Keittelin keiton eikä sen ulkonäkö hälventänyt epäilyksiäni. Rohkeasti toki maistelin ja siinä kohtaa ei tarvinnut enää miettiä onko keitto hyvää vai ei! Olihan se!

Keitto oli täynnä isoja hallitsevia makuja ja seuraavaa kokkailukertaa varten muokkaan alla olevaa ohjetta hieman ”kesymmäksi”. Minttua oli tässä minun makuuni hieman liikaa (minttu ei ole suosikkimausteeni ylipäätään) ja myös pinaattia voisi keitossa olla vähemmän (käytin tavallista hienonnettua pakastepinaattia). Mietin, että pinaatin voisi korvata aivan hienoksi hakatulla lehtikaalillakin, sen maku sopisi mielestäni paremmin tähän keittoon. Käytin keittoon kanalientä, joka hallitsi makumaailmaa aivan liikaa, kasvisliemi on parempi vaihtoehto tähän. Mutta ehdottomasti tämä menee jatkoon ja ohje on toimiva, omaan suuhuni vain hieman liian hyökkäävä.
 

4 annosta


1 sipuli

1 rkl oliiviöljyä

0,5 tl kuivattua minttua

0,5 tl chilirouhetta (tai maun mukaan)

200 g kuivattuja vihreitä linssejä

1-1,5 l kasvislientä

200 g lehtipinaattia (pakaste) (tai 0,5 pss hienonnettua pakastepinaattia)

0,5 lime


1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Lisää minttu ja chilirouhe

2. Huuhdo linssit siivilässä ja laita ne kattilaan. Lisää päälle kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele hiljalleen poreillen 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet

3. Lisää lopuksi pinaatti ja purista joukkoon limen mehu

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti