9. toukokuuta 2023

Porkkanakakkukääretorttu

Porkkanakakku on suosikkileivonnaiseni ja erityisesti kuorrute on makuhermooni osuva - vaikka leivonnainen onkin aivan tolkuttoman imelä ja tuhti. Joku on ideoinut porkkanakakusta myös kääretorttuversion ja aivan yhtä hyvää on tämäkin! Se on sitten makuasia, tykkääkö syödä leivonnaisen kakkuna vai käärittynä – makuelämyksessä ei sinällään ole eroa! (Ohje: Maku/meillakotona.fi)

 


 

 









pohja:

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

100 g voisulaa

2 dl porkkanaraastetta

 

täyte:

100 g huoneenlämpöistä voita

400 g tuorejuustoa

5 dl tomusokeria (laitoin 3 dl siro-sokeria)

 

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

2. Sekoita kuiva-aineet kulhossa ja lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan kanssa varovaisesti käännellen. Sekoita joukkoon myös porkkanaraaste

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jätä jäähtymään. Kumoa jäähtynyt kakkulevy puhtaalle (sokeroidulle) leivinpaperille

4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa lopuksi joukkoon sokeri. (Käytin siro-sokeria, koska tomusokeria en muistanut ostaa)

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti