26. toukokuuta 2023

Omena-fenkolisalaatti

Joskus yksinkertaisetkin ainekset voivat yllättää! Niin kävi tämän salaatin kohdalla. Ajattelin kokeilla jotain raikasta ja rouskuvaa ja tämä oli juuri sitä! Rapsakan pirtsakkaa rakennetta ja makua, joka käy hyvin lisukkeeksi makkaralle, lihalle tai kalalle – varmasti grillatun ja savustetun ruuan kanssa erityisen hyvä pari! (Ohje: Martat-lehti 4/2021) 




 

 





 

3 omenaa

1 fenkoli

puolikas kurkku

8 retiisiä

2 rkl seesaminsiemeniä

(tuoretta persiljaa)

1 ruukku viinisuolaheinää (käytin rucolaa)

 

kastike:

0,5 dl rypsiöljyä

0,5 limen mehua

1 rkl ruokokidesokeria

0,5 tl suolaa

 

1. Huuhtele ja/tai kuori omenat ja kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tai kuutioi. Sekoita salaatin ainekset keskenään (jätä rucola erikseen)

2. Sekoita kastikkeen ainekset huolellisesti sekaisin. Kaada noin puolet kastikkeesta kasvisten joukkoon tasaisesti ja jätä loput erikseen tarjottavaksi

3. Laita rucola tarjoiluvadille pediksi ja levitä muut kasvikset sen päälle. Tarjoa lisukesalaattina lopun kastikkeen kera

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti