28. toukokuuta 2023

Kermaperunat pannussa

Muutamaan kertaan olen tainnut mainita, että uunissa valmistettavat kerma-, valkosipuli- tai aurajuustoperunat ovat minulle ikuinen murheenkryyni. Lopputulos ei ole ikinä kermaisen pehmeä vaan liemessä lilluvainen palamainen. Nyt löysin ratkaisun tähän pulmaan ja mietinpä vaan, että minkä ihmeen takia en ole tätä itse ymmärtänyt tehdä näin! Nimittäin pannulla! Ei uunissa! Ja sehän tarkoittaa sitä, että näitä voidaan tehdä myös mökillä!

Ohje sattui silmiini Yhteishyvästä – joka on kyllä näiden arkisten ruokaohjeiden ja oivallusten aarreaitta! Perunat kuoritaan ja paloitellaan tai viipaloidaan ja laitetaan öljytilkan kanssa suurelle paistinpannulle. Perunoita kypsennellään hetki, kunnes ne alkavat hieman ruskistua. Perunat maustetaan suolalla ja pippurilla ja joukkoon raastetaan tai viipaloidaan valkosipulia. Kypsennystä jatketaan, kunnes perunat ovat puolikypsiä. Pannulle lisätään vielä kermaa ja yrttejä ja jatketaan kypsentämistä, kunnes perunat ovat sopivan pehmeitä ja neste saostunut. Loppuvaiheessa perunoihin voi lisätä myös aura-, feta- tai vuohenjuustoa. Ja sitten syödään ja nautitaan! 

 



 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti