Tofusta olen kovasti innostunut ja etsin uusia tapoja laittaa tätä minulle vielä hieman uutta raaka-ainetta. Onneksi tofu on paljon pinnalla myös eri some-alustoilla ja herkullisia videoita putkahtaa esiin vähän väliä. Tässäpä yksi niistä!
Aiemminkin olen testannut raastettua tofua, mutta tässä ohjeessa mausteet osuivat kyllä kohdalleen aivan viimeisen päälle. Ihan rapsakaksi asti en tofua paistanut, mutta napakaksi kuitenkin. Tällä tavalla valmistettaessa tofua voi käyttää ruskistetun jauhelihan sijalla monenlaisissa ruuissa, vaikkapa tortilloissa. Mausteeksi käy ihan kaikki ja makumaailman voi valita valmistettavan ruuan mukaan. (ohje: kovalski.vollvegan.volldeftig)
tofu:
400 g maustamatonta tofua
3 rkl maissitärkkelystä
2 tl paprikajauhetta
2 tl Srirachaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
1 rkl vaahterasiirappia
paistamiseen tilkka öljyä
kastike:
2 dl nuudeleiden keittovettä
70 g voita
2 rkl tahinia
2 tl ruskeaa sokeria
1 tl mustapippuria
(chiliä maun mukaan)
lisäksi:
400 g udon-nuudeleita
kevätsipulia hienonnettuna
cashew-pähkinöitä rouhittuna
1. Murustele tai raasta tofu. Laita tofu paistinpannulle ja sekoita sen joukkoon maissitärkkelys ja mausteet. Kuumenna pannu ja lisää pannulle hieman öljyä. Paista kuumalla pannulla, kunnes tofu on hieman rapeaa pinnalta. Nosta pannu levyltä ja jätä odottamaan
2. Laita nuudelit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Suolaa vesi vain kevyesti!
3. Valmista kastike paistinpannulla. Sulata voi ja lisää sekaan tahini, sokeri, mustapippuri ja chili. Lisää joukkoon nuudeleiden keittovesi ja kuumenna kiehuvaksi. Valuta nuudelit ja sekoita ne kastikkeen sekaan.
4. Anna kastikkeen imeytyä nuudeleihin hetkisen ajan ja kun koostumus on sopiva, lisää joukkoon tofu.
5. Viimeistele kevätsipulilla ja pähkinärouheella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti