Netissä pyöri taannoin turkkilaisen pastan ohje, johon tulee pastan lisäksi rapeaksi ruskistettua jauhelihaa, paprikalla maustettua voisulaa ja jogurttikastiketta. Törmäsin myös linsseistä tehtyyn kasvisversioon ruuasta ja tämä lähti oitis testiin. Tämä oli yllättävän maukasta ja jää varmasti meillä aikuisten ruokalistalle! (ohje: fitgreenmind)
2 annosta
n. 150 g pastaa
jogurttikastike:
turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1-2 rkl sitruunamehua
0,5 rkl hunajaa
1 tl minttua
linssiseos:
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
ruokaöljyä
1 tetra käyttövalmiita linssejä (tämä on melko reilu määrä kahdelle). TAI lihaversioon 200 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
voikastike:
30 g voita
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 dl pastan keitinvettä
1. Valmista ensin jogurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Jätä maustumaan
2. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti
3. Kuori ja hienonna sipulit ja valuta ja huuhdo linssit. Kuumenna paistinpannulla luraus öljyä ja kuullota sipuli pehmeiksi. Lisää pannulle linssit ja mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä hetkinen ja pidä lämpimänä
4. Valmista voikastike: sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon tomaattipyree ja paprikajauhe. Kypsennä pari minuuttia. Sekoita joukkoon pastan keitinvettä ja vispaa voimakkaasti sekaisin
5. Kokoa annokset: laita annoskulhoon ensin pastaa, sen jälkeen linssiseosta, jogurttikastiketta ja voikastiketta. Sekoita sekaisin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti